Steun ons en help Nederland vooruit

Kim Vereijken

Raadscommissielid

41 jaar

Wijchen

Kim Vereijken (Gemert, 1980) heeft zich na haar studententijd in Nijmegen, in Wijchen gesetteld. Ze werkt als projectleider bij de Sint Maartenskliniek in Nijmegen waar ze zich bezighoudt met innovatie, kwaliteit & veiligheid en opleiding. Als bedrijfskundige heeft ze daar een frisse blik op de uitdagingen waar de zorgsector mee te maken heeft.

Haar ambities binnen haar werk steekt ze niet onder stoelen of banken maar ze wil ook graag een betrokken inwoner van de gemeente Wijchen zijn en haar steentje bijdragen binnen D66. Ondanks haar drukke baan en de hectiek thuis met twee kleine kinderen, krijgt ze veel energie van het meewerken aan het besturen van de gemeente Wijchen. Haar speciale interesse gaat uit naar zorg, onderwijs en duurzaamheid. De standpunten van D66 op het terrein van Europa komen lokaal minder prominent naar voren maar zijn wel ooit de doorslaggevende reden voor Kim geweest om lid te worden van D66. In januari 2018 werd Kim benoemd tot commissielid voor D66 in de Wijchense Raad.

Op het gebied van duurzaamheid geeft ze graag het goede voorbeeld door de auto het liefste voor de deur te laten staan. Het mooie van wonen in Wijchen is namelijk dat voorzieningen voor alle leeftijden altijd om de hoek zijn en het beste bereikbaar met de fiets. Vooral ’s ochtends en ’s middags heeft ze het tempo er goed inzitten op weg naar en terug van haar werk in de Sint Maartenskliniek in Ubbergen. Ondanks haar kantoorbaan, blijft ze dan toch goed in beweging. Maar om echt fit te blijven gaat ze het liefste een rondje hardlopen, Wijchen heeft daarvoor ook schitterend buitengebied.

Kim vindt onafhankelijkheid een groot goed en daarin spelen onderwijs en gezondheid een grote rol. Ze vindt het belangrijk dat mensen hierin zoveel mogelijk zelf de regie kunnen voeren. Verder wil ze haar kinderen meegeven dat iedereen er mag zijn en ze dingen moeten doen waar ze energie van krijgen omdat er dan heel veel mogelijk is.

Meer van Kim Vereijken