Steun ons en help Nederland vooruit

Kees van Galen

Steunfractielid

Wijchen

Kees van Galen (Bennekom, 1956) was van 2014 tot 2018 raadslid namens D66. Als raadslid was hij woordvoerder inwonerszaken, lid van de Agendacommissie van de raad, voorzitter van de raadswerkgroep Burgerparticipatie en vertegenwoordigde hij D66 in de stuurgroep Dorpsontwikkelingssplannen.

Al sinds 2009 is Kees voor D66 politiek actief. In de periode 2010-14 was hij raadscommissielid en woordvoerder in de commissies over diverse onderwerpen, variërend van sportsubsidies, regiorail, het museum tot de werkvoorziening Breed (nu Werkbedrijf). Voor D66 Wijchen is hij voor 2010 en 2014 en is hij voor 2018 eindredacteur en coördinator van het Verkiezingsprogramma. Na de verkiezingen in 2018 keerde Kees, door het verlies van 1 zetel van D66 Wijchen, niet terug in de raad. Op de achtergrond blijft hij wel in de steunfractie actief.

Kees is gehuwd met Alice, die werkt als leerkracht in het basisonderwijs, en vader van Jurian die in Amsterdam rechten studeert en werkt bij het OM. Zelf studeerde hij geschiedenis in Nijmegen en Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in de Moderne Aziatische Geschiedenis. Hij is directeur/eigenaar van Tiantan | Reizen naar China. Dat is de rechtsopvolger van VNC Asia Travel, een touroperator gespecialiseerd in het organiseren van reizen naar Azië, waarvan hij decennialang de directeur was. Kees reist al sinds 1980 veel en vaak door vrijwel geheel Azië en die ervaringen helpen hem zaken die in Nederland en Wijchen spelen te relativeren en in een breder perspectief te plaatsen.

Kees van Galen is al vele jaren actief in de Wijchense gemeenschap. Hij werkt als vrijwilliger met het maken van tentoonstellingen voor het Museum Kasteel Wijchen. Hij was vele jaren voorzitter van de succesvolle Leefbaarheidsgroep Woezik. Dankzij deze leefbaarheidsgroep zijn de burgers in Woezik een volwaardige gesprekspartner geworden voor de gemeente. Dat heeft geleid tot de prachtige brede school op Sportpark Woezik en het behoud van het plezierig woonklimaat in Woezik. Kees was ook voorzitter van de Stichting SKW (Sociaal Kultureel Werk) Wijchen. Daar hoorde onder andere het jongerenwerk, de wijkopbouw en de ondersteuning van vrijwilligersorganisaties bij. Onder zijn voorzitterschap is de SKW een goed geleide, financieel gezonde organisatie geworden en een professionele partner voor de gemeente in het welzijnswerk en hij heeft mede vorm gegeven aan de fusie waaruit Meer Welzijn Wijchen, nu MeerVoormekaar, is ontstaan.

Meer van Kees van Galen