Steun ons en help Nederland vooruit

Jocky Naderman

Fractieondersteuner

61 jaar

Wijchen

Jocky Naderman (1960) is een betrokken inwoner van Wijchen. U kent hem misschien nog wel van jeugdwerk in Wijchen West als medeweker van de activiteitencommissie. Later werd hij leider van de filmcommissie, gevolgd door het voorzitterschap van de wijkvereniging. Hij verleent ook veel hand en spandiensten; eerder voor o.a. Prettig Gestoord en nu voor de Speelotheek.

Jocky: “Vanwege mijn vrijwilligerswerk kwam ik op verschillende manieren in aanraking met de Wijchense politiek. Na de Wijchense cursus Politiek Actief, besloot ik lid te worden van D66.” Tijdens de waterschapsverkiezingen in 2019 staat JockyNaderman op de Lijst voor Water Natuurlijk. “Ik was als kind al geïnteresseerd in de mens om me heen,” vertelt Jocky verder. Zijn levensmotto is “iemand of iets helpen”. In zijn leven is de mens belangrijk, nu in combinatie met de natuur en milieu.

Jocky studeerde chemie en werkte 30 jaar binnen de High Tech industrie bij Philips, later overgenomen door NXP. Nu studeert Jocky weer. Ditmaal staan evolutie en ecologie centraal. Hij werkt hij als natuurgids voor IVN en Natuurmonumenten. “Ik vind het belangrijk om Wijchen verantwoord en betaalbaar, maar wel snel, dus actief, groen te houden.” Goed waterbeheer en natuurbeheer zijn daarbij essentieel. Zij belangstelling binnen de politiek is breed, maar het zal duidelijk zijn dat milieu, klimaat en duurzaamheid zijn speciale interesse hebben.

Meer van Jocky Naderman