Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 21 juni 2019

Esther Dauphin verlaat Wijchense politiek

Na dit politieke jaar zal Esther Dauphin afscheid nemen als raadslid. Zij keert in september niet terug. De D66 politica kijkt dan terug op tien mooie jaren in de Wijchense politiek. 

In 2009 kandideerde Esther zich als lijsttrekker voor D66 Wijchen. Onder haar leiding keerde D66, na 8 jaar afwezigheid, terug in de Wijchense gemeenteraad. Ook in 2014 en 2018 was zij lijsttrekker voor D66. Esther heeft zich met hart en ziel ingezet voor een mooier en beter Wijchen. Ze wist ze zich als geen ander vast te bijten in dossiers als winkeltijden op zondag en de digitale dienstverlening van de gemeente. Esther: “Ik wilde graag een bijdrage leveren om mijn dorp mooier en beter te maken. Met een sterk sociaal-liberaal geluid heb ik veel kunnen bereiken, waaronder het feit dat Wijchen nu hele ruime winkelopeningstijden heeft. Ik word er blij van als ik op zondag in een drukke supermarkt loop. Dan vind ik het mooi, dat ik dat mogelijk heb gemaakt.”

Esther vervolgt: “De Wijchense politiek is een boeiende omgeving en er is nog veel werk aan de winkel. Ik kan nog steeds genieten van een goed debat en de contacten met onze inwoners geven veel energie. Maar het is belangrijk om niet te lang te blijven plakken. Na tien jaar politiek, waarvan 9 jaar als raadslid en 8 jaar als fractievoorzitter, is het goed om ruimte te maken. De politiek is toch een soort van bubbel en dat is juist wat ik wil voorkomen. Als raadslid is het goed om je te kunnen blijven verwonderen. Ik kan met gerust hart afscheid nemen van de Wijchense D66 fractie, want er staat een nieuwe generatie bomvol talent, met heel veel passie en enthousiasme klaar om het stokje over te nemen.”

4 juli is de laatste vergadering voor Esther Dauphin en zij zal vanaf september worden opgevolgd door Kees van Galen.