Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 6 april 2019

Wijchense vrouw van 2019

D66 Wijchen vindt het belangrijk om met internationale vrouwendag een inwoonster in het zonnetje te zetten. Wereldwijd wordt deze dag gevierd en tegelijk wordt er aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid, empowerment en discriminatie. Vorig jaar werd Astrid Schraven verrast. Zaterdag 6 april viel Elly Jaspers de eer te beurt.

 

X-factor

U kent Elly misschien nog wel als eigenaar van voormalig schadebedrijf Jaspers, of als oud-parkmanager van Bijsterhuizen. U zou haar ook kunnen kennen van het Dorpsontwikkelingsplan Alverna, Wind in Wijchen of Social Club Hand in Hand. Wellicht kent u haar als voorzitter van de ondernemersvereniging Alverna. Waar u Elly Jaspers ook van kent, ze is een Wijchense inwoonster met X-factor. Daarmee is ze een voorbeeld voor velen: “Rolmodellen zijn belangrijk om zowel vrouwen als mannen bewust te maken van waartoe vrouwen in staat zijn. Helaas wordt er nog vaak in oude patronen gedacht, waardoor vrouwen zich weinig kunnen ontplooien.” Aldus Emmy Wittenberg, fractievoorzitter van D66 Wijchen.

Social Club

De uitreiking vond plaats bij Social Club Hand in Hand, waar Elly actief is als secretaris. Dit is een ontmoetingsplaats voor inwoners van de gemeente Wijchen met een verschillende culturele en taal achtergrond. Elly: “Nederlandstalige vrijwilligers zijn hierbij essentieel, voor bijvoorbeeld de taalcafé’s en het financiële inloopspreekuur. We kunnen alle hulp gebruiken!”

Bekende Wijchenaar

De oplettende lezer merkt wellicht op dat internationale vrouwendag al op 6 maart plaatsvond. Die dag viel precies in de carnavalsweek. Afgelopen weekend was het daarom hoog tijd voor bloemen en een cadeau. Emmy sprak Elly toe: “Men heeft het wel eens over BW’ers (red: Bekende Wijchenaren) en daar ben jij er een van. Die bekendheid is een bijverdienste van jouw tomeloze enthousiasme als onderneemster en daarnaast als maatschappelijk betrokken inwoonster van Wijchen.”

Maatschappelijk betrokken

Emmy vervolgde: “Waar veel inwoners naast hun baan soms één, hooguit twee maatschappelijke functies bekleden, weet jij er een scala te combineren. Op deze manier kan je bergen verzetten en anderen inspireren. Elly, je bent een vrouw die van wanten weet: als succesvol onderneemster en maatschappelijk zeer betrokken. Jij laat zien wat vrouwen kunnen bereiken. Het is tijd om jou in het zonnetje te zetten als dé Wijchense vrouw van 2019.”

Thema

Wijchen is een bruisende gemeenschap

Iedereen moet kunnen meedoen in een bruisende Wijchense samenleving. Wijchen mag zich gelukkig prijzen met een breed aanbod van cultuur en diverse actieve verenigingen. Dat geeft onze gemeente iets extra’s en dat koesteren we. Cultuur en sport geven het leven kleur. D66 wil dat de omgeving veilig is en voor iedereen toegankelijk.

Lees meer