Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 maart 2019

Wijchense D66-er op lijst Water Natuurlijk

Op 20 maart gaan we niet alleen naar de stembus voor de Provincie Gelderland, maar kiezen we ook ons waterschapsbestuur. Wijchen wordt vertegenwoordigd op de kieslijst van Water Natuurlijk door Jocky Naderman. U vindt hem op plaats 25.

Jocky Naderman (1960) is een betrokken inwoner van Wijchen. U kent hem misschien nog wel van jeugdwerk in Wijchen West als medewerker van de activiteitencommissie. Later werd hij leider van de filmcommissie, gevolgd door het voorzitterschap van de wijkvereniging. Hij doet ook veel hand en spandiensten. Eerder voor o.a. Prettig Gestoord en nu voor de Speel-o-theek. Jocky: “Vanwege mijn vrijwilligerswerk kwam ik op verschillende manieren in aanraking met de Wijchense politiek. Na de Wijchense cursus  Politiek Actief, besloot ik lid te worden van D66.”

Water Natuurlijk

D66 doet niet mee met de waterschapverkiezingen, maar steunt Water Natuurlijk omdat hun uitgangspunten sterk bij elkaar passen. Waterschappen hebben de kerntaak om te zorgen voor veilig, schoon en voldoende water. Er zijn meerdere waterschapspartijen, die behoorlijk van elkaar verschillen. Water Natuurlijk onderscheidt zich door onze inzet voor natuur, landschap en recreatie. Water Natuurlijk zoekt altijd naar een goede balans tussen veilig, mooi en betaalbaar water: tussen natuur en recreatie, tussen ecologie en economie, tussen functioneel en maatschappelijk verantwoord.

“Ik was als kind al geïnteresseerd in de mens om me heen,” vertelt Jocky verder. Zijn levensmotto is “iemand of iets helpen”. In zijn leven is de mens belangrijk, nu in combinatie met de natuur en milieu. Jocky studeerde chemie en werkte 30 jaar binnen de High Tech industrie bij Philips, later overgenomen door NXP. Nu studeert Jocky weer, waarbij evolutie en ecologie centraal staan. Hiervoor werkt hij samen met IVN en Natuurmonumenten. “Ik vind het belangrijk om Wijchen verantwoord en betaalbaar, maar wel snel, dus actief, groen te houden.” Goed waterbeheer is daarbij essentieel. Stem daarom op 20 maart: Water Natuurlijk, nummer 25 Jocky Naderman.