Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 maart 2018

Emmy Wittenberg nieuwe fractievoorzitter D66 Wijchen

Na de uitslag van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen heeft de nieuwe fractie besloten dat Emmy Wittenberg de nieuwe fractievoorzitter wordt. Hiermee volgt ze Esther Dauphin op, die acht jaar lang deze taak op zich heeft genomen.

Wittenberg is erg blij met haar nieuwe rol. “Het is een beetje dubbel, graag hadden we de drie zetels behouden of zelfs naar vier gegaan, dus natuurlijk zijn we wat teleurgesteld door de uitslag. Bij de pakken neer gaan zitten past niet bij mij en gaat ons ook niet helpen. We moeten volop aan de slag en ik heb er ook erg veel zin in!”

Emmy Wittenberg

Emmy Wittenberg was in de afgelopen periode al regelmatig aan het woord als commissielid in de Wijchense gemeenteraad en liet ook van zich horen in de campagne. Zo voerde zij onder andere het woord bij het debat van de Wijchense Omroep. Sinds 2010 woont ze in Wijchen en voelde zich door haar Wijchense schoonfamilie gauw welkom en leerde ze veel over haar woonplaats kennen. Na jaren inwoners te zijn geweest van Wijchen Zuid wonen Emmy en haar vriend, met hun twee dochters, sinds kort op de Huurlingsedam.
Tijdens haar studie begon Wittenberg haar politieke carrière als fractievolger bij D66 Nijmegen. In het landelijk talentenprogramma van D66, Route 66, heeft Wittenberg eveneens veel ervaring opgedaan en haar netwerk in de politieke wereld is dan ook groot. Door de Wijchense leden van D66 was zij verkozen tot de nummer twee achter op de kieslijst, achter lijsttrekker Dauphin. Samen vormen zij de nieuwe fractie.

Esther Dauphin

“Na acht jaar is het een mooi moment om het stokje over te geven” aldus Esther Dauphin. “Natuurlijk had ik dit liever gedaan met een positievere uitslag dan nu, maar aan Emmy heeft D66 Wijchen een erg goede en gemotiveerde fractievoorzitter. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat zij hier iets moois van gaat maken.”

De aankomende fractievoorzitter tot slot; “De inzet, deskundigheid van Esther en afscheidnemende raadsleden Willy Brink en Kees van Galen, samen met de commissieleden, hebben er voor gezorgd dat D66 in Wijchen goed op de kaart staat. Ik ben ze daar stuk voor stuk dankbaar voor. Er wordt naar ons geluisterd en met ons overlegd, ik ga er dan ook vanuit dat we deze constructieve samenwerking met het college en andere partijen op een goede manier gaan voortzetten. En voor ik het vergeet wil ik namens D66 Wijchen natuurlijk de winnaars nogmaals van harte feliciteren!”

Komende week zal in de Wijchense gemeenteraad afscheid worden genomen van de oude raads-en commissieleden en worden de nieuwe geïnstalleerd.