Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 9 maart 2018

D66 zet Wijchense onderneemster in het zonnetje

Donderdag 8 maart was het Internationale Vrouwendag en voor die gelegenheid deed de D66 Bustour Wijchen aan. Voor D66 Wijchen reden om een bijzondere Wijchense vrouw in het zonnetje te zetten. Onze keuze ging direct uit naar onderneemster Astrid Schraven.

De D66 Bustour, met Europese, landelijke en lokale democraten arriveerde even voor 4 uur op de Markt. Onder de aanwezigen was onder andere Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy, die samen de Wijchense lijsttrekker Esther Dauphin, Astrid Schraven feliciteerde. Ook Vice-President van ALDE Party, Annelou van Egmond, en Eerste Kamerlid Joris P. Backer onder de aanwezigen. Ook de ondernemende vrouwen van Vonk kwamen Astrid feliciteren. Belangrijkste gasten waren natuurlijk Astrid’s man René, dochter Romy en de trotse moeder van Astrid.

Astrid Schraven, een logische keuze

Dat de keuze op deze Wijchense vrouw was gevallen lag voor de hand, aldus Dauphin: “Astrid is mede-oprichtster (samen met Helga Geelen) van VONK, een succesvol netwerk van ondernemende vrouwen in Wijchen en omgeving. Daarnaast is zij mede-initiatiefnemer (met Tibor Garvelink en Michel de Wildt) van de ‘Rode Loper’  hierdoor is een mooie verbinding ontstaan tussen het treinstation en het centrum, waardoor bezoekers vanzelf naar het hart van Wijchen worden geleid. Als lid van de Werkgroep Kwaliteitsbewaking Wijchen Centrum heeft zei zich ook ingezet voor het aantrekkelijk maken en houden van het centrum. Astrid is eigenaar van De Loft, een bureau gespecialiseerd in interieurontwerp en styling.”

“Bescheidenheid siert de mens en Astrid is hier een leidend voorbeeld van; “Ik doe dit soort dingen niet alleen!” gaf Astrid aan toen ik haar belde.” vult Arjan Moerman, kandidaat raadslid voor de komende verkiezingen aan. “Astrid liet daarmee gelijk haar persoonlijkheid zien, warm en betrokken! Een vrouw, met een groot (Wijchens) hart die zich op vele manieren vrijwillig inzet, oa. voor fondsenwerving voor de voedselbank. Wat D66 Wijchen betreft dus de ideale vrouw om op Internationale Vrouwendag in het zonnetje te zetten!”

Behalve de huldiging, waar burgemeester Hans Verheijen ook nog spontaan aansloot, was er ook nog tijd voor campagne. Emmy Wittenberg en Kim Vereijken, die samen met Esther zorgen voor het vrouwelijke aandeel in de top 5 op de lijst van D66 Wijchen, namen de busreizigers mee op ronde door het centrum. Nadat de bus de weg vervolgde richting Nijmegen werd er met de gasten en de blozende Astrid nog geproost in Café Anneke.

Foto’s in de galerij zijn van Arjan Moerman – Blickfång Communicatie en Romy Schraven – RSDesigns

De dochter van Astrid en René, Romy Schraven maakte nog een video-impressie van deze dag, welke is gepubliceerd door Wijchens Nieuws. Deze willen we nu natuurlijk niet onthouden!