Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 13 januari 2013

Breid mogelijkheden voor gescheiden afvalinzameling uit

D66 is een groot voorstander van het nieuwe systeem dat de gemeente hanteert voor het ophalen van huisvuil. Hiermee wordt Wijchen duurzamer en hebben onze inwoners invloed op het bedrag dat ze ieder jaar betalen aan afvalverwerking.

Afval is geen afval, maar afval betekent vaak hergebruik. Dit geldt niet alleen voor plastic, glas, GFT en papier, maar zeker ook voor luiers en ander continentiemateriaal. In Wijchen kunnen we deze alleen maar kwijt bij het restafval. Dat kost ons dus geld (want restafval wordt verbrand en daar moeten we voor betalen), terwijl dit in andere gemeenten gratis kan.

D66 heeft daarom een schriftelijke vraag gesteld aan het college om dit verder te onderzoeken en wat ons betreft zo snel mogelijk in te voeren.

Hier vind je de schriftelijke vraag van D66

[poll id=”9″]