Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 12 november 2009

Recordbreker Kiran

Kiran Harpal

Kiran Harpal

Op uitnodiging van “Ia-Sonn” Kiran Harpal was ik vanmiddag aanwezig in het HierNaast. Het jongerencentrum van Wijchen. Het is vandaag namelijk Guiness World Records dag en Kiran zou drie wereldrecords gaan proberen te breken.

Om de records officieel te maken, moesten er twee onafhankelijke getuigen aanwezig zijn. Eén ervan was ik.

Kiran is een leerling van het ROC de Leijgraaf in Cuijk en Pascal, mijn man, is daar leraar. Vandaar dat Kiran mij benaderde. En natuurlijk omdat ik zo eerlijk, betrouwbaar en integer ben…;-)

De recordpogingen vonden om 15:00 plaats en ik was ruim van te voren aanwezig. Zo kon ik kennis maken met Kiran en Amy die dit samen geregeld hebben. Ze hebben gekozen voor deze locatie, omdat Kiran hier veel tijd doorbrengt en betrokken is bij het jongerenwerk in Wijchen.

Ik stond versteld van de organisatie van deze happening. Kiran werd bijgestaan door Amy en Phong-T, een jonge DJ die een voorkeur heeft voor héél harde muziek, maar dat heeft ook met mijn leeftijd (helaas) te maken. Kiran heeft niet alleen vrienden en familie uitgenodigd, maar ook een grote persdelegatie zo ver gekregen dat ze kwamen kijken. De Wijchense Omroep, het Wijchens Weekjournaal én de Gelderlander waren aanwezig. En er viel ook wat te zien.

Eerst liet Kiran even zien wat hij met een basketbal kan doen. Dat doe ik hem niet na!
Kijk ook even hier voor een filmpje met zijn kunsten. De toon was gezet en Kiran was klaar voor de recordpogingen. Helaas had hij wel wat last van zenuwen; de eerste poging om het record “aantal dribbels binnen één minuut te breken” mislukte.
Hij stopte de poging en ging verder met het draaien van de basketball op zijn hoofd. Het record stond op 6.4 seconde en Kiran hield het 9.35 seconden vol! Record!!

Daarna het record “het draaien van de basketbal op de neus”. Helaas lukte het niet om dit record te breken. Maar de tweede poging “aantal dribbels per minuut” slaagde, maar liefst 398 keer stuiterde de bal op de grond binnen een minuut. Het ging zo snel dat we de video in slow-motion moesten bekijken om te kunnen tellen.

De gegevens worden nu opgestuurd naar Guinness en als het goed is, worden deze records opgenomen in het Guinness Book of Records.

Ik vond het bijzonder om hier bij te zijn. Kiran is een jonge inwoner van Wijchen die zijn zaakjes goed voor elkaar heeft. Hij weet wat hij wil en hij gaat er voor!
Wat mij betreft is er te weinig aandacht voor dit soort jongeren. Het lijkt wel of zij alleen in het nieuws komen als anderen er last van hebben. Terwijl er toch veel meer van dit soort kanjers in Wijchen rondlopen.

D66 vertrouwt op de eigen kracht van mensen en het is goed om te zien dat Kiran op zijn eigen kracht vertrouwt. Naast zijn studie, heeft hij een eigen bedrijfje en wordt hij steeds bekender.

Die Kiran, die komt er wel.